Cannabis Bevrijdingsdag 2014

Geschreven door Tour Leader op . Gepost in Informatie

De zesde editie van Cannabis Bevrijdingsdag, het grootste cannabiscultuur festival van Nederland, vindt plaats op zondag 15 juni 2014 in het Flevopark, Valentijnkade, in Amsterdam. CLICK HERE FOR ENGLISH INFO


Cannabis_Bevrijdingsdag_header01

Wat is Cannabis Bevrijdingsdag?
Cannabis Bevrijdingsdag is het jaarlijkse gratis toegankelijke publieksfestival van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Op zondag 15 juni 2014 vindt de zesde editie plaats, in Amsterdam of in Zuid Nederland. Uiterlijk 1 maart wordt de definitieve locatie bekend gemaakt.
Geschiedenis
Sinds 1999 worden in het eerste weekend van mei wereldwijd demonstraties en festivals georganiseerd voor legalisering van cannabis, onder de noemer Global Marijuana March. Omdat in Nederland nauwelijks activiteiten waren, nam het VOC het initiatief voor Cannabis Bevrijdingsdag. De eerste editie vond plaats op zaterdag 9 mei 2009, op het Amsterdamse Museumplein, een jaar later verhuisden we naar het Westerpark.
Datum: Headliners: Bezoekers:
9 mei 2009 Joost ‘Nederwiet’ Belinfante & Low Budgetarians, Boris v/d Ham, Nicole Maalsté 400
8 mei 2010 Spinvis & combo, Armand, Oercircus, Soma, Peter Cohen, Nol van Schaik 900
8 mei 2011 Ziggi Recado & Renaissance, Einstein Barbie, King Shiloh, Dick Cowan 4000
17 juni 2012 Def P & The Beatbusters, Dj Isis, Latin Quarter, Doede de Jong, Chakib El-Khayari 5000
16 juni 2013 Lucky Fonz III, Mozes & The Firstborn, The Cosmic Carnaval, Ben Dronkers 6500
Wat is het doel van Cannabis Bevrijdingsdag?
Het vieren van de internationale cannabiscultuur in de eerste plaats. We willen laten zien hoe veelzijdig de plant is en hoeveel goeds zij de mensheid te bieden heeft. Daarmee is Cannabis Bevrijdingsdag ook een demonstratie tegen het onzinnige cannabisverbod en vóór tolerantie en brede toepassing van hennep.
Wat is er te doen?
Naast een podiumprogramma met bands, DJ’s en sprekers uit binnen- en buitenland is er een hennepmarkt en een Cannabis Filmfestival in de grootste Ger van Europa. Net als in 2012 willen we in 2014 weer theater brengen. In 2013 waren we voor het eerst gastheer van de Highlife Cannabis Cup; de climax van het oudste cannabis concours van het land staat opnieuw op het programma. Cannabis Bevrijdingsdag is als vanouds gratis toegankelijk voor ingezetenen en niet-ingezetenen van alle leeftijden en duurt van 14.00 tot 22.00 uur.

Wat is Cannabis Bevrijdingsdag?
Cannabis Bevrijdingsdag is het jaarlijkse gratis festival van de stichting Verbond voor Opheffing van het Cannabisverbod (VOC). Op zondag 15 juni vindt de zesde editie plaats, in het Flevopark in Amsterdam Oost.

FLEVOPARK AMSTERDAM (ingang Valentijnkade)

FLEVOPARK AMSTERDAM (ingang Valentijnkade)

Wat is het doel van Cannabis Bevrijdingsdag?
Het vieren van de internationale cannabiscultuur in de eerste plaats. We laten zien hoe veelzijdig de plant is en hoeveel goeds zij te bieden heeft. Daarmee is Cannabis Bevrijdingsdag ook een demonstratie tegen het onzinnige cannabisverbod en vóór tolerantie en brede toepassing van hennep.

Wat is er te doen?
Naast een acht uur durend podiumprogramma met bijzondere (inter)nationale bands, Dj’s en sprekers is er een grote Hennepmarkt (scroll naar beneden voor deelnemers) en een gratis Cannabis Filmfestival in de grootste Ger van Europa. Cannabis Bevrijdingsdag is opnieuw gastheer van de Highlife Cup; het oudste cannabis concours van Nederland. En natuurlijk is er weer een breed en betaalbaar catering aanbod, met speciale aandacht voor hennep(zaad) als ingrediënt.

Programma
Van twee tot tien kun je genieten van optredens van Stooker & Jansen, Van Piekeren, Harry Mo & Gideon, ReaZun (Kyteman), Def P & BL3NDER en Antwerp Gipsy Ska Orchestra. Tussendoor draaien Dj Skunkstar en Dj NeoPro dampende Dj sets. Sprekers dit jaar: Mila Jansen, Henk van Dalen, Hanka Gabrielová, Michel Degens en Doede de Jong. Toegevoegd: Covenant Soundsystem uit Den Bosch, de hele dag irie vibes in de Food & Drinks area! Klik hier voor het volledige programma.

Facebook event page
Klik hier… en spread the word!

Bereikbaarheid en parkeren
Flevopark (//www.google.nl/maps/@52.361087,4.949186,16z" target="_blank">Google map hier) is prima te bereiken per openbaar vervoer:
-Trams 7 en 14, halte Flevopark
-Bus 37 vanaf Amsterdam Amstel, halte Insulindeweg
-of 8 minuten lopen vanaf NS Amsterdam Science Park
-Gebruik de ingang Valentijnkade
-Parkeren gratis bij Science Park

Huisregels:
-geen hard drugs
-geen verkoop van alcohol
-geen verkoop van cannabis
-geen agressie
-respecteer de natuur in Flevopark:
-blijf op het gras en de paden
-gebruik de vuilnisbakken en toiletten

Kraam huren op de hennepmarkt
Wil je een kraam huren, neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meehelpen als vrijwilliger
Wil jij een steentje bijdragen aan het enige cannabis evenement van Nederland? Dat kan! Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Flyers en posters
Mail voor gratis posters en flyers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoofdsponsor:
Dutch Passion

Partners:
Soft Secrets | Highlife Magazine
PCN
Othala
Azarius
Sensi Seeds

Hennepmarkt:

Dutch Passion
Cannabis College
Hash, Marihuana & Hemp Museum
Pollinator Company
De Verdamper
Stichting Legalize!
Sensi Seeds
Hempoint hemp products (Tsjechië)
Encod
Spliff Seeds
Piratenpartij
Mambo Social Club (België)
CBD Dispensary Amsterdam
Soft Secrets / Highlife Magazine
Crazy Neighbors Comics Berlijn
Food Sativa (Italië)
E-njoint vaporizers
Tour de Achterdeur
Azarius
Annetje kleding & accesoires
HashRasher original hash grinders
Cannabis Intelligence Amsterdam (CIA)
RollingStoned
WeSmoke
Huisteil Creaties retro accesoires & tassen
Doobiebox (Engeland)