Tour de Achterdeur

Geschreven door Tour Leader op . Gepost in Informatie

Tour de Achterdeur is een initiatief van en voor coffeeshops en hun bezoekers. Deze wielertour van een aantal dagen en meer dan 500 kilometer door heel Nederland zal plaatsvinden voorafgaand aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen. Tour de Achterdeur heeft twee belangrijke doelen.

Als eerste om aandacht te vragen en de bewustwording te versterken rondom cannabis en de hypocriete manier waarop het bezit, de verkoop en de consumptie ervan geregeld is. Is het wel zo vanzelfsprekend dat je zomaar een coffeeshop binnen kan lopen en daar op een veilige en gecontroleerde manier een mooi produkt kan kopen? Wanneer je een kijkje achter de schermen neemt blijkt er een heel ingewikkeld, zoniet onuitvoerbar systeem van regeltjes en wetten achter te zitten waarbij notabene de produktie en aanvoer van de koopwaar ten strengste verboden is. Het politieapparaat heeft zijn handen (alleen) vol aan de jacht op zowat elke wietplant. Goedwillende coffeeshops hebben dagelijks te maken met de onmogelijke taak die zij uit moeten voeren om hun klanten stabiliteit, kwaliteit en veiligheid te bieden. De houdbaarheidsdatum van dit gedoogbeleid is lang verstreken en het is de hoogste tijd dat onze volksvertegenwoordigers, de regering hiervoor zijn verantwoordelijkheid neemt! Daar kunnen en zullen wij als kiezers voor moeten zorgen. Nederland is moeilijk naar de stembus te krijgen. De laatste verkiezingen voor het Europees Parlement gaven op een dramatische wijze aan hoe laag het vertrouwen is in de politiek.

Het tweede speerpunt van deze tour is daarom ook de bevolking op te roepen om dit keer toch te gaan stemmen. Niet alleen in het belang van cannabis maar in het belang van de gehele samenleving. Het alleen maar opvoeren van repressief beleid brengt vele negatieve effecten met zich mee die inmiddels iedereen aangaan. Wietkwekerijen worden dagelijks opgerold als een druppel op de gloeiende plaat met als uitwas dat woonwijken zo langzamerhand veranderen in industriegebieden op het gebied van roesmiddelen. De cannabis of de consumptie ervan is niet het probleem , de regelgeving des te meer.

Tour de Achterdeur en consumentenorganisatie WeSmoke roept iedereen op bij de Tweede Kamerverkiezingen gezamenlijk die verantwoordelijkheid te tonen.
Eindbestemming van deze tour is het Binnenhof in Den Haag waar de gehele 'wielerkaravaan' het parlement zal oproepen om ook hun verantwoordelijkheid te nemen.
Ga dus straks naar die stembus en stem in elk geval cannabisvriendelijk!

Sinds 1976 kennen we in Nederland het zogenaamde 'gedoogbeleid' waarbij een gecontroleerde scheiding tussen hard- en softdrugs wordt bewerkstelligd. Nederland besluit, tegen alle internationale verdragen in, toch haar verantwoordelijkheid te nemen in het belang van de gehele samenleving. Cannabisprodukten worden vanaf dat moment verkocht via de gedoogde coffeeshops met als resultaat dat het aantal hardrugsverslaafden en de daarbij horende drugsincidenten en criminaliteit in de jaren daarna drastisch verminderen. De zogenaamde junkies zijn inmiddels bijna een zeldzaamheid geworden. Het Nederlandse gedoogbeleid is tot zover een succes!

De nuchtere Nederlandse mix van sociaal en liberaal landsbestuur van die periode had op zich een fantastische begin gemaakt met een drugsbeleid gebasseerd op 'schadebeperking', de zogenaamde Harm Reduction. In de loop van de jaren negentig veranderd het politieke landschap en veranderd het principe van een drugsbeleid voor de volksgezondheid in die van veiligheid en openbare orde. Harm reduction maakt plaats voor Law & Order. Volksgezondheid laat het gehele beleid verder uit de handen glippen en met Balkenende-1 zet het Ministerie van Jusitie vol in op repressie.

Als na vier kabinetten Balkenende de huidige premier Rutte het stokje overneemt is het de beurt aan VVD-er Ivo Opstelten om er nog een schepje bovenop te doen. Nu anno 2014 is schadebeperking verder dan ooit tevoren. De Nederlandse samenleving snakt naar een oplossing. Hoog tijd voor vooruitgang, hoog tijd voor een nieuw cannabisbeleid en regulering van de achterdeur!..........


De Tour de Achterdeur is in het leven geroepen om verandering te brengen in het achterdeurbeleid en de manier van inkopen. Dit willen wij bereiken door, in heel Nederland etappes te fietsen. En op die manier aandacht te vragen voor de waanzin die het achterdeurbeleid heet.

De meerderheid van de mensen kent de regelgeving niet omtrent het inkopen van wiet/hasj. Door middel van het bezoeken van evenementen, politici, media aandacht etc. willen wij het beeld van de maatschappij veranderen wat betreft de achterdeur. Met de steun van de consumenten en anderen moet dit mogelijk zijn.

De overheid staat op het punt om zelf de wiet te reguleren, wij zouden graag een ander initiatief zien. Coffeeshops die bij particuliere kwekers aangeven wat ze nodig hebben. En de kweker zijn taak is, de coffeeshops voorzien van hun product. De politici overtuigen is een essentieel onderdeel, van dit initiatief.