Sponsoring & Donatie's door de Coffeeshop's

Bekijk hier de Coffeeshops die meedoen

 coffeeshopbar

de Verdamper

Geschreven door Tour Leader op . Gepost in Sponsoring

Een dampend welkom

Welkom op de nieuwe site van Evert de Verdamper. We nodigen je uit om kennis te nemen van het dampen en de producten van de Verdamper bv. Ook is de nieuwe webshop online, voor al de verdamper aankopen. En eindelijk krijgen we een forum waar we onze ervaringen met elkaar kunnen delen; Op deze manier proberen we de ervaringen van gebruikers en patiënten terug te koppelen naar de wetenschap- en kenniscentra in binnen- en buitenland.

11-68-large

 

 

 

"Dampen is geen werkwoord, het is een manier van leven"

We hopen dat jij je uitgenodigd voelt om mee te werken aan dit forum want er is nog veel werk te verzetten om de gezondheid en/of het levensgeluk van een medemens te bevorderen.

verdamper


 

Wat is een verdamper?

Een verdamper is een apparaat waarmee je gedroogde kruiden kunt verwarmen, zonder deze te verbranden, zoals dat bij roken gebeurd. Hierdoor kun je de nuttige bestanddelen, bijvoorbeeld etherische oliën, uit een plant inhaleren, zonder  andere ongewenste stoffen naar binnen te krijgen. De verdamper is geschikt voor droog plantaardig materiaal. De warme-lucht-toevoer kan traploos de temperatuur regelen. De verdamper is uitermate geschikt voor de toepassing van planten met vluchtige oliën en harsen. Bijvoorbeeld: Pepermuntplant, Kamille, Hysop, Tijm, Venkel, Salie, Eucalyptus.

In kruiden en diverse planten zit THC. Hiervan wordt je bewust. Met een verdamper verwarm je kruiden of diverse planten totdat deze verdampen, zonder het te verbranden, zoals je dat met roken doet. Zo kun je dus goede en lekkere bestanddelen uit een plant halen zonder dat je slechte stoffen (teer) naar binnen krijgt. Op de foto's zie je kristallen die op de kruiden zitten en o.a.bevatten.

11-68-large

De Verdamper verwarmt de kruiden in een glazen kopje, door er lucht van ± 200 °C doorheen te blazen. Deze warme lucht mét deen de geurstoffen van de plant (etherische oliën)  wordt via een glazen buis door een waterreservoir geleid. Een tweede glazen buis is de aanzuigbuis via welke je de damp kunt binnen zuigen en inhaleren. De damp is een zachte aromatische damp, ondertussen door het water afgekoeld en doet aan de geur van kruidenthee denken. Het tijdelijk vasthouden van de damp in de longen, vergroot de opname en daarmee de werking. Daarna kun je rustig de overige niet opgenomen damp uitblazen.


 

Waarom verdampen en niet verbranden?

Verdampen heeft vier grote voordelen t.o.v. verbranden:

    1. Verdampen is schoon voor de longen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat bij het verbranden stoffen ontstaan, die schadelijk zijn voor de gezondheid zoals teer en koolmonoxyde. Verdampen is dus zeer geschikt voor medicinaal gebruik.

    1. Je gebruik is veel zuiniger, omdat je dezelfde kruiden 3 tot 4 x opnieuw kan gebruiken in de Verdamper met goed resultaat. Bij het roken is de kruiden in één keer verbrand en dus op, terwijl in de verdamper destap voor stap vrijkomt. Zo kun je meer uit je kruiden halen en beter doseren dan bij het verbranden.

    1. De damp, die je inhaleert is zacht voor je longen en heeft de lekkere smaak van een groen en bloemig aroma. Doordat geen teer vrijkomt en niets verbrandt proef je de oorspronkelijke smaak- en geur van de plant. Op deze wijze kun je heel goed de kwaliteit van je kruiden en diverse planten beoordelen.

  1. De uitwerking is heel zuiver waarbij je nietof hangerig wordt. Je ervaart een zuivere bewust, waarbij je goed blijft functioneren.