Cannabis-kieswijzer

Geschreven door Tour Leader op . Gepost in Verkiezingen 2015

Cannabis Kieswijzer 2015

WWW.CANNABIS-KIESWIJZER.NL

Laat je stem niet in rook opgaan! Stem bewust! Ga stemmen! Stem cannabisvriendelijk!

In Nederland stemmen burgers op kandidaten van één van de Nederlandse partijen. Burgers van het ene land kunnen niet stemmen op kandidaten uit een ander land. De redactie van Cannabis-Kieswijzer heeft een zo compleet mogelijke inventarisatie gemaakt van de passages in de Nederlandse partijprogramma's over de standpunten ten aanzien van het (soft) drugs- en coffeeshopbeleid.

Je vindt hier een overzicht van alle 19 partijen die deelnemen aan deze Europese verkiezingen (dus ook al die kleine, soms nieuwe partijen die nooit in het nieuws zijn), opdat je een op inhoud gefundeerde beslissing kan nemen op welke partij te stemmen. Ook tref je linkjes aan naar de partijen zelf en hun verkiezingsprogramma: zo kun je dus ook een compleet partijprogramma lezen, je opinie vormen.

Europese Verkiezingen nader toegelicht klik hier.

Check ook de website van ENCOD (European Coalition for Just and Effective Drug Policies - Europese Coalitie voor Rechtvaardig en Effectief Drugsbeleid) en lees hier hun stemadvies (voorkeurstem) (kandidaten voor het Europees Parlement die de oorlog tegen drugs willen beëindigen, die het MANIFEST VOOR EEN VEILIG EN GEZOND DRUGBELEID IN DE EUROPESE UNIE hebben ondertekend), klik ook hier. Zie ook de VOC.

Europese stemwijzers - Net als bij nationale verkiezingen, zijn ook bij de verkiezingen voor het Europees Parlement in 2014 verschillende stemwijzers beschikbaar. Ze kunnen zwevende kiezers helpen bij hun stemkeuze op 22 mei. De manier waarop dat wordt gedaan, verschilt echter per stemwijzer. Klik hier voor een overzicht.